Tentoonstelling in 't Fameus Verleden

Volgend weekend nav opening van het feestzaaltje bij ons aller dorpscafé, tentoonstelling van keramiek, schilderijen etc van een 7-tal exposanten, waaronder yours truly. Op zaterdag 29 augustus onder begeleiding van een aperitiefconcert(je), vanaf 11 uur. Iedereen welkom dus !!

La douce France ....













Terug van vakantie, het is zalig geweest. Lekker warm (soms wel té) en ontspannen, veel gezien, lekker gegeten, kortom zoals het moest zijn.
Er waren heel wat pottenbakkers in de streek, dus dat was meegenomen. Het meeste was van dat typisch aardewerk van de streek, heel kleurrijk en zomers, maar ook wel meer en meer andere zaken: raku, sculpturen, steengoed. Jammer maar meestal mocht je er geen foto's van nemen.
Het allertofste vond ik wel de okergroeves van Roussillon. Ik had daarover gelezen en vermits we er niet al te ver vanaf waren wou ik dat wel eens zien. 18 verschillende okertinten werden gedolven in die groeves. De groeves daar zijn nu enkel nog open voor de bezoekers maar je kan er wel nog pigment kopen. (Het ligt er ook gewoon voor het opscheppen, maar dat was natuurlijk ;-) verboden.)
Het was prachtig. En in die winkels: je werd er gewoon hebberig van: al die kleurtjes ... Je raad het al, ik heb me een voorraad ingeslagen. Terug thuis ben ik direct aan het experimenteren geslagen. Ik heb al een heleboel staaltjes gemaakt, wellicht kunnen die kleuren geen al te hoge temperaturen verdragen, dus ik begin te testen op aardewerktemperatuur.